Bučino brašno Nature Cookta 500g Akcija kratki rok

Akcija

Bučino brašno Nature Cookta 500g Akcija kratki rok

Vendor: Nature Cookta
Type: Bio i zdrava Hrana
Price:
20.79

Preporučeni rok trajanja: 16.09.2021.

Bučino brašno bogat je izvor esencijalnih aminokiselina, ali i celuloze, vitamina E i minerala kao što je željezo, magnezij, cink, fosfor, bakar i mangan.

Bučno brašno odličan je izvor proteina pa se preporučuje osobama koje imaju povećane potrebe za unosom proteina (sportaši, mladi u razvoju, odrasli koji se oporavljaju od bolesti…)

Pri pripremi tijesta od bučinog brašna preporučljivo je mješati ga s nekim drugim brašnom.

Brašno dobiveno iz sjemenki buče je visoke kvalitete, specifične arome, zelene bolje, lako probavljivo i puno vlakana.

Ne sadrži gluten. Mogu ga koristiti dijabetičari, osobe oboljele od celijakije, alergičari. Pogodno za slana i slatka jela.

Bučine koštice sadrže široku paletu antioksidanata, fitonutrijenata, vrlo su dobar izvor fosfora, magnezija i mangana.

Bogate mineralima, cinkom, bakrom i željezom. Bučine koštice su dobar izvor proteina za izgradnju mišića.

Kruh od bijelog, heljdinog i bučinog brašna

Sastojci:

    • 400g bijelog brašna

    • 200g heljdinog brašna

    • 100g bučinog brašna

    • pola žličice suhog kvasca

    • 2 žličice soli

    • 3 žlice maslinovog ulja

    • oko 500ml tople vode

Pomiješajte brašna, kvasac i sol. Ulijte vodu i maslinovo ulje. Heljdino brašno je vlažno pa kod dodavanja vode pripazite da tijesto ne bude pretekuće.

Promiješajte kuhačom, prekrijte posudu krpom i ostavite tijesto da se diže preko noći ili do ukupno 12h, na sobnoj temperaturi.

Ujutro tijesto izvadite na pobrašnjenu podlogu, malo razvucite u pravokutnik pa preklopite stranice, kao kod kuverte. Ostavite da miruje 15ak minuta. Kruh zatim okrenite tako da su preklopljene stranice okrenute prema dolje i ostavite da se udvostruči. (Bar sat vremena.)

Za to vrijeme ugrijte pripremite posudu s poklopcem i prije pećenja upalite pećnicu na 230C. Zagrijte u pećnici i posudu s poklopcem.

Stavite kruh u zagrijanu posudu, tako da preklapana strana kruha bude prema gore i kruh pecite poklopljen 30ak minuta. Zatim otklopite i smanjite temperaturu na 200C pa pecite još 30ak minuta.
Ispečen kruh izvadite iz posude, ohladite na rešetki i zatim poslužite.

Naš je poslužen uz namaz od domaćeg svježeg sira i chili papričice.

Recept: mytaste.hr/

Stavlja na tržište: Alternativa za Vas, Ul. Zlatnog polja 98, 33000 Virovitica

Alternativa za Vas

Bučino brašno Nature Cookta 500g Akcija kratki rok

Vendor: Nature Cookta
Type: Bio i zdrava Hrana
Price:
20.79

Preporučeni rok trajanja: 16.09.2021.

Bučino brašno bogat je izvor esencijalnih aminokiselina, ali i celuloze, vitamina E i minerala kao što je željezo, magnezij, cink, fosfor, bakar i mangan.

Bučno brašno odličan je izvor proteina pa se preporučuje osobama koje imaju povećane potrebe za unosom proteina (sportaši, mladi u razvoju, odrasli koji se oporavljaju od bolesti…)

Pri pripremi tijesta od bučinog brašna preporučljivo je mješati ga s nekim drugim brašnom.

Brašno dobiveno iz sjemenki buče je visoke kvalitete, specifične arome, zelene bolje, lako probavljivo i puno vlakana.

Ne sadrži gluten. Mogu ga koristiti dijabetičari, osobe oboljele od celijakije, alergičari. Pogodno za slana i slatka jela.

Bučine koštice sadrže široku paletu antioksidanata, fitonutrijenata, vrlo su dobar izvor fosfora, magnezija i mangana.

Bogate mineralima, cinkom, bakrom i željezom. Bučine koštice su dobar izvor proteina za izgradnju mišića.

Kruh od bijelog, heljdinog i bučinog brašna

Sastojci:

    • 400g bijelog brašna

    • 200g heljdinog brašna

    • 100g bučinog brašna

    • pola žličice suhog kvasca

    • 2 žličice soli

    • 3 žlice maslinovog ulja

    • oko 500ml tople vode

Pomiješajte brašna, kvasac i sol. Ulijte vodu i maslinovo ulje. Heljdino brašno je vlažno pa kod dodavanja vode pripazite da tijesto ne bude pretekuće.

Promiješajte kuhačom, prekrijte posudu krpom i ostavite tijesto da se diže preko noći ili do ukupno 12h, na sobnoj temperaturi.

Ujutro tijesto izvadite na pobrašnjenu podlogu, malo razvucite u pravokutnik pa preklopite stranice, kao kod kuverte. Ostavite da miruje 15ak minuta. Kruh zatim okrenite tako da su preklopljene stranice okrenute prema dolje i ostavite da se udvostruči. (Bar sat vremena.)

Za to vrijeme ugrijte pripremite posudu s poklopcem i prije pećenja upalite pećnicu na 230C. Zagrijte u pećnici i posudu s poklopcem.

Stavite kruh u zagrijanu posudu, tako da preklapana strana kruha bude prema gore i kruh pecite poklopljen 30ak minuta. Zatim otklopite i smanjite temperaturu na 200C pa pecite još 30ak minuta.
Ispečen kruh izvadite iz posude, ohladite na rešetki i zatim poslužite.

Naš je poslužen uz namaz od domaćeg svježeg sira i chili papričice.

Recept: mytaste.hr/

Stavlja na tržište: Alternativa za Vas, Ul. Zlatnog polja 98, 33000 Virovitica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *